lauantai 18. tammikuuta 2014

Missä mennään nyt

Kerron tässä kirjoituksessa "missä mennään" tällä hetkellä. Olemme Mimon kanssa startanneet täällä hallissa 1.25m nollalla ja 1.30m 1 pudotuksella. Suomessa olimme hallissa menneet vain 1.20m. Kivalta tuntuu se, että hevoseni on 11-vuotias ja se on silti kehittynyt muutamassa kuukaudessa eteenpäin hevosen oman hyvän asenteen, treenin ja hoidon vuoksi. Minulle on valjennut ettei kilpahevonen pärjää pelkällä kauralla. ;-) Valmentaja joka on opettanut minut hyppäämään ja auttoi paljon Mimon kanssa niin joskus sanoikin tuon asian, en vain silloin tajunnut mitä se tarkoittaa. Kilpahevonen tarvitsee eläinlääkärin hoitoa pysyäkseen terveenä ja suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Hevosta kannattaa näyttää eläinlääkärille jo ennenkuin se on ruvennut kieltämään ulos tai on kolmijalkainen. Pitää tuntea oma hevonen ja luottaa omaan tunteeseen onko hevonen kunnossa. Mimo <3 ainakin on niin yritteliäs hevonen, että se hyppää radan vaikka olisikin kipeä! Mimo on hoidettu kahteen kertaan hyvällä eläinlääkärillä erittäin kalliisti, mutta eihän kipeällä hevosella voi treenata ja kilpailla. Onneksi Mimolla on laaja vakuutus. Mimoon pistettiin myös jotain ainetta joka vahvistaa luustoa ja sitä ei edes saa Suomesta.

Mimon päiväohjelma on seuraavanlainen: aamulla kävelykoneeseen reipasta käyntiä 45min, jonka jälkeen se menee ruohotarhaan 2-3h. Ratsastustreeni on iltapäivällä. Ruokinnat ovat klo 7,12,17 ja 21. Viikkotasolla se tarkoittaa sitä, että on 5 päivänä ratsastus, 1 liinajuoksutus apuohjilla, 1 vapaa. Tänään ratsastin Mimon ulkona laukkaradalla ja kentällä auringonpaisteessa hupparissa ja toppaliivissä tarkeni hyvin. Itse ratsastan aina kypärä päässä! Haluan olla esimerkillinen vaikka tipunkin harvoin.

Mitä pitää muuttaa tai kehittää ratsastuksessani !? Haluan oppia ratsastamaan hevoset 100% läpi ja saada ratsastukseeni herkkyyttä ja keveyttä. Esteratsastuksessa ei riitä se, että selviän puhtaasti esteen toiselle puolella vaan sitä laatua tekemiseen !! Minun pitää siis oppia käyttämään pehmeämpiä apuja ja samalla ratsastaa hevonen läpi esteiden välissä. Tilanteessa kuin tilanteessa on vielä löydettävä hyvä etäisyys esteelle ettei tuhoa hevosen itseluottamusta tuomalla sitä huonosti isoille esteille ilman että nykii etäisyyksiä. Mimon kanssa on opeteltavaa, että esteilläkin ratsastaisin sitä väleissä läpi, kun olen tottunut vaan matkustamaan sillä kun se on niin helppo tasainen mopo, joka osaa tarpeen tullen tehdä ratkaisuja. Isoin asia on se, että oppisin ratsastamaan esteen edessä viimeiset askeleet kohti estettä eikä nykien taaksepäin. Toinen iso asia on se, että hevonen hyppäisi riittävän läheltä estettä ja joutuisi käyttämään kroppaansa paremmin. Opeteltavaa siis riittää ! Treeni-iloa kaikille ! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti